1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Mezze: Hummus

Mezze: Hummus

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2005

Ingrediënten 1 personen


4 eetlepels sesamzaadjes
4 deciliter olijfolie
1 teentje knoflook
bosje peterselie
250 gram gare kikkererwten
sap van een citroen
zout, cayennepeper
2 eetlepels komijn
theelepel paprikapoeder


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer


Mezze: Hummus
Mezze: Hummus

Mezze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze springen, en zet ze vervolgens tien minuten in de olijfolie. Pers de knoflook en hak de peterselie. Pureer de kikkererwten met een halve deciliter kookvocht in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper. Meng tenslotte de sesamzaadjes met de olie erdoor. Spatel de komijn erdoor. Serveer op een plat bord en bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Giet er eventueel een klein beetje olijfolie over. Smeer de hummus op warm pitabrood.

Bron

Kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top