1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Haricots verts
  5. Roti met Kip Massala en Kousenband

Roti met Kip Massala en Kousenband

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2005

Ingrediënten 4 personen


Voor de Roti (8 stuks):
500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie
--------------------------------------------
Voor de Massala Kip:
8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes


Verder heb je nodig


Kom, koekepan, olie, massala = kruidenmengsel (Surinaamse of Indiase winkel)


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed voor de 'roti' het zelfrijzend bakmeel in een kom met 2,5 dl lauw water tot een samenhangend deeg. Laat het afgedekt met een theedoek ca. 30 minuten op een warme plaats rijzen.
Pureer de rode peper met de knoflook (in een vijzel), kneed dit met 1 theelepel zout door het deeg en vorm er dan 8 platte ballen van. Bestrooi het werkblad met bloem en rol de ballen met een deegroller uit tot ronde deeglappen.
Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de roti in ca. 2 minuten aan beide zijden lichtbruin. Bak zo nog zeven roti's.
--------------------------------------------
Bestrooi voor de 'kip massala' de kippenboutjes licht met zout en wrijf ze in met een mengsel van knoflook, ui, peper en massala.
Verhit de olie en bak hierin de boutjes in ca. 15 minuten rondom bruin. Voeg dan 2 dl water toe samen met de aardappelen, kousenband en het laurierblad. Laat het geheel 30-40 minuten stoven tot de aardappelen en kip goed gaar zijn. Voeg als het vocht te veel inkookt eventueel nog wat water toe.
Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met zout. Serveer de kip massala op of bij de roti. Eet Smakelijk...

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edi-1966


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edi-1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top