1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bolussen

Bolussen

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2005

Ingrediënten


*500 gr bloem *1 ei *1 tl zout *1 el gedroogde gist *350 ml melk *75 gr boter *200 / 250 gr bruine basterdsuiker of rietsuiker *2 el kaneel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een deeg van alle ingredienten behalve suiker en kaneel. Dit plakt vreselijk :-)
Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram en rol deze door een mengsel van suiker en kaneel.Laat de stukjes een kwartiertje intrekken.Kneed de stukjes tot strengen in je vuist, en rol deze strengen weer door de suiker/kaneel.Rol de strengen op, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.Laat ze een half uur narijzen op de plaat en verwarm de oven voor op 225 graden.Doe de bolussen niet korter of langer dan 10 minuten in de oven en draai ze gelijk na het bakken om, anders plakken ze vast.Doe ze na het afkoelen gelijk in een plastic zak, dan blijven ze langer zacht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wooley


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wooley
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top