1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Meringue
  5. meringue met passiefruitroom en vers rood fruit.

meringue met passiefruitroom en vers rood fruit.

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2005

Ingrediënten 6 personen


Voor het schuim;
3 grote, verse eieren.
scheutje limoensap.
150 gram suiker
Voor de passiefruitroom;
8 passievruchten
200 gram mascarpone
150 ml creme fraiche
150 ml slagroom
Voor de garnering:
Verse aarbeien en aalbessen.



Dit recept komt uit het kookboek van Gordon Ramsey

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op maximaal 110 graden.
Teken 6 cirkels uit op een vel bakpapier van 8 cm, in diameter.
Het schuim kan je een dag van te voren al maken.

Bereidingswijze

1. Klop de eiwitten met een beetje limoensap in een schone schaal, zodat het mooie witte punten vormt.
2. Klop nu met een eetlepel tegelijk, de suiker erdoor totdat je een mooi glanzend geheel hebt.
3. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit cirkels op het bakpapier, tot je een mooie cirkel hebt gevormd, spuit de cirkels 2 a 3 ringen, zodat zich er een mandje met een bodem ontstaat.
4. Schuif ze in de oven en bak ze voor minstens 2 uur, langer mag ook, controleren of ze gaar zijn is makkelijk, als je met een (pallet)mes eronder kunt en het mes blijft schoon, dan is het gaar.
5. Hij moet schoon is knispirig zijn aan de binnenkant.
6. Laat het op een rooster goed afkoelen, voordat je ze gebruikt.
7. Snijd de passievruchten doormidden en schep ze leg, doe het vruchtvlees in een pan en kook dit op een laag pitje, totdat de helft is ingekookt ( net als een maizenapapje) dan wordt de smaak vergroot.
klop intussen de slagroom lobbig tot stijf.
8. Klop daarna het mengsel door een zeef en roer met een houten lepel zoveel mogelijk vocht in een schaal daaronder.
9. Klop de mascarpone, de creme fraiche door elkaar tot een mooie gladde massa, doe daarna het sap van de passievrucht en de geklopte slagroom erbij en zoet het geheel af met wat poedersuiker.
Tip; persoonlijk vind ik het sap van de passievrucht lekkerder, maar je kan ook het vruchtvlees met de pitjes gebruiken, maar die zijn wel erg hard.
10. Doe de passiefruitroom in de meringue en garneer dit af met de verse aarbeien en vers fruit.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je kan eventueel ook ander vers fruit gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top