1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. zeeuwse bolussen

zeeuwse bolussen

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2005

Ingrediënten 8 personen


1/2 zakje gedroogde gist (a 7 g)
1 theelepel zout
250 g bloem
125 g boter
1 dl melk
1 ei
3 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels (Zeeuwse) suikerstroop
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel boter om in te vetten
2 eetlepels bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Deegroller
lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gist en zout door bloem roeren In pan 50 g boter smelten, melk erbij schenken en tot lauwwarm verwarmen Ei loskloppen Melkmengsel en ei door bloem mengen en in ca. 5 minuten tot glad en elastisch deeg kneden Deeg op warme plaats afgedekt ca. 1 uur laten rijzenIntussen voor vulling rest van boter met suiker, stroop en kaneel zacht roeren Vormpjes invetten Aanrecht bestuiven met bloem Deeg uitrollen tot rechthoekige dunne lap van ca. 1/2 cm dik en ca. 25 cm breed Van lap 8 repen snijden van ca. 3 cm breed Helft van vulling op midden van repen smeren Zijkanten van repen met water bestrijken, repen om vulling dichtvouwenRepen, met naad naar boven, spiraalvormig oprollen en in vormpjes leggen Rest van vulling erover smeren Bolussen nog ca. 15 minuten laten rijzen Intussen oven voorverwarmen tot 225 ?C of gasovenstand 5 Bolussen in midden van oven in ca. 15 minuten bruin en gaar bakken Gebakken bolussen ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, daarna uit vormpjes nemen en op rooster verder laten afkoelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top