1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Wortelpuree
  5. Wortelpuree met komijn

Wortelpuree met komijn

  • Arabisch, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten 6 personen


500 gram wortels, goed gaargekookt
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Zout en cayennepeper of harissa
3 eetlepels zwarte olijven
50 gram pittige feta



Een mezze, borrelhapje uit het Midden Oosten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de wortelen grof in de keukenmachine. Meng de olie en het citroensap door de puree. Roer de knoflook en komijnpoeder erdoor en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper of harissa. Laat het gerechtje minstens een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
Schep de puree op een platte schaal en garneer met 3 eetlepels grof gehakte zwarte olijven en 50 gr feta in kleine blokjes.
Lekker met turks of perzisch brood.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Harissa is bij islamitische levensmiddelenwinkels te koop in een potje of blikje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top