1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gebak met abdijbier

Gebak met abdijbier

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-10-2004

Ingrediënten 10 personen


250 gr. boter
125 gr. magere cacao
300 gr. suiker of 30 gr. zoetstof
4 eieren
250 gr. zelfrijzende bloem of gewone bloem met bakpoeder
1 dl. bruin abdijbier


Verder heb je nodig


Keukenrobot of mixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle ingredienten afwegen en klaarzetten

Bereidingswijze

Doe de boter en de suiker in de keukenrobot en roer het romig. Voeg er dan de cacao en de eieren aan toe.
Dan een dl bruin abdijbier toevoegen en de vgezeefde bloem. Alles in een grote of verschillende kleine vormpjes doen en ongeveer 1 uur op 180? laten bakken. Bij kleine vormpjes ongeveer 3/4 uur.

Serveertip

Met een bol vanilleijs....



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gondadoevenspeck


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gondadoevenspeck
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top