1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2004

Ingrediënten


Patentbloem 1000 gram
Water 750 gram
Melk 250 gram
Gist 65 gram
Zout 15 gram
Krenten 100 gram
Rozijnen 100 gram


Verder heb je nodig


Garde / grote mengbak / frituurpan-olie / ijsknijper


Geeft een zeer luchtige Oliebol 60 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het water/melk lauw-warm en laat hierin de gist oplossen.
Voeg de bloem en het zout erbij en meng het geheel door elkaar.
Roer het beslag niet te lang zodat het niet te taai wordt.
Voeg daarna de gewassen nog vochtige krenten/rozijnen toe. Heel belangrijk dat ze nog goed vochtig zijn daar ze anders vocht uit het beslag tot zich trekken.
Laat het beslag 40 minuten rijzen (gaat heel goed als je een plastic zak over de beslagbak doet.
Na 20 minuten het beslag even omslaan.
Schep de bollen met een gepolijste lepel die geregeld in een bakje water wordt gedompeld.
Schep steeds van de rand van de bak met beslag.
Bakken in zonnebloemolie 200 graden.

aanvulling: Temperatuur olie:
De olie zo heet maken dat er een licht blauwe waas zichtbaar is.
TEST: stukje brood moet snel bruin en knapperig worden.
Ik gebruik zelf Zonnebloemolie.
Bakken in zonnebloemolie 200 graden.

Serveertip

Warm met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top