1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Paprika met geitenkaas

Paprika met geitenkaas

  • Grieks, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2004

Ingrediënten 4 personen


6 lange zachte oranje paprika`s (bij AH verkrijgbaar!) - 200 gram zachte jonge geitenkaas - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 eetlepel gedroogde oregano - extra vergine olijfolie - 3 gedroogde Spaanse pepertjes


Verder heb je nodig


Grote pot of schaal


Paprika met geitenkaas
Paprika met geitenkaas

Piperies jemistes. Een Griekse Mezze. Door deze met geitenkaas gevulde paprikas in pikante olijfolie te bewaren worden ze lekker pittig. De paprikas kunnen 2 weken in de koelkast bewaard worden en worden steeds pittiger van smaak naarmate ze langer in de olie staan. Bron: Margriet 33-2004.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de grill op 200gr.C. Leg de paprikas op een bakplaaat en laat ze onder de grill 20 minuten gaar worden. Af en toe keren. Laat de paprikas afkoelen. Snij de steelanzet eraf en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Vermeng de geitenkaas met peterselie en oregano. Vul de paprikas tot ze goed vol zijn.

Bereidingswijze

Zet ze in een pot of schaal ter grootte van de paprika` s en vul er zoveel olijfolie bij tot deze onder staan. Voeg de gedroogde pepertjes toe. De paprika s zijn zeker twee weken houdbaar. Snij ze voor het serveren in plakken.

Serveertip

Lekker op een stukje stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top