1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Viervierden gebak

Viervierden gebak

  • Internationaal, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2004

Ingrediënten 4 personen


150 gr boter
150 gr kristalsuiker
150 gr bloem
3 eieren (= 150 gr)
eventueel 1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig



bakvorm
breinaald


Een klassieker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Over voorverwarmen op 160?C

Bereidingswijze


de boter zacht roeren, de gezeefde bloem + snuifje zout bijvoegen en goed mengen
eieren licht schuimig kloppen onder regelmatig toevoegen van suiker en vanillesuiker
het eimengsel bij de boter voegen en alles vlug door elkaar roeren
beslag in beboterde bakvorm gieten
bakvorm in voorverwarmde oven plaatsen en gedurende 60 a 80 minuten bakken
cake gaarkeuren met een breinaald, er mag geen beslag meer aan hangen
cake ontvormen en op een rooster laten koud worden

Serveertip

Met een bolletje ijs, chocoladesaus, fruit, noten, slagroom, coulis, ...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poppemieke_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poppemieke_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top