1. Home
  2. Recepten
  3. Raclette kaas
  4. TARTIFLETTE SAVOYARDE

TARTIFLETTE SAVOYARDE

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2004

Ingrediënten 6 personen


6 aardappelen van gemiddelde grootte
1 ui
1 eetlepel boter
2 dl. droge witte wijn
60 g. rookspek in dobbelsteentjes gesneden
1 dl. creme fraiche
1 dl. kippenbouillon
60g geraspte beaufort of emmentaler
200 g reblochon of munster



Kook de aardappelen in de schil.
Hak de ui en bak de snippers langzaam in de boter zonder te kleuren.
Voeg de wijn toe en laat bijna droogkoken.
Snij de aardappelen in grote blokken.
Zet de oven op 200?C
Meng aardappelen, ui en spekjes voorzichtig door elkaar zodat de aardappelblokjes heel blijven en stort dit mengsel in een beboterde ovenschaal.
Haal de korst van de reblochon, snij de kaas in blokjes en smelt deze in de magnetron.
Doe de gesmolten kaas, de bouillon en de creme fraiche in de keukenmachine en laat deze even draaien.
Voeg peper en evt. zout toe.
Giet de inhoud van de foodprocessor gelijkmatig over de gehele ovenschaal.
Bestrooi met geraspte beaufort of emmentaler.
Zet 20 minuten in de oven.



Wat is er heerlijker dan een stevige maaltijd na het skien? Op de menukaarten in de Alpen vind je naast een hoop andere gerechten, vaak de kaasfondue, de raclette en de tartiflette. Om alvast in de stemming te komen deze keer een van deze recepten: Tartiflette Savoyarde. Heerlijk voor een winterse avond?.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Warm serveren. Bon Appetit!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top