1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori sateetjes

Yakitori sateetjes

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2004

Ingrediënten 2 personen


Satee prikkers
500 gram kipkarbonaadjes
kikkoman soja saus
gembersiroop
sesamolie
sesamzaadjes


Verder heb je nodig


Grill(pan) of barbeque


Japans kipsateetje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipkarbonaadjes fileren... dat betekent al het vlees van het bot afsnijden en in kleine voor satee geschikte stukjes snijden. dit smaakt tien keer zo lekker als een kipfiletsateetje.

de stukjes kip marinereen met een beetje sojasaus en een paar druppels sesamolie. Op de stokjes rijgen. Handig als je de stokjes eerst in het water legt, dan branden ze minder snel aan.
sausje maken van 6 eetlepels kikkomansaus, 4 druppels sesamolie en 1 eetlepel gembersiroop.

in koekenpan (zonder olie) heel eventjes de sesamzaadjes roosteren.

Bereidingswijze

Grill voorverwarmen.
sateetjes vlak onder de grill leggen. ongeveer 5 minuten aan elke kant grillen.

Serveertip

Opdienen met het sausje, sesamzaadjes eroverheen strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elysa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elysa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top