1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Paasdessert

Paasdessert

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-06-2004

Ingrediënten 6 personen


25g cacaopoeder, 150ml melk, 50g pure chocolade(Swiss Noir), 30g boter + voor invetten, 6 bolussen, 250ml slagroom, zout, 6 eieren, 125g suiker.


Verder heb je nodig


6 soufflevormpjes, braadslede


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160?C(hetelucht 140?C). Roer de cacaopoeder los met een klein beetje melk. Hak de chocolade grof. Vet de vormpjes in met boter. Snij de bolussen op maat, zodat ze in de vormpjes passen. Besmeer de onderkanten van de op maat gesneden bolussen met boter. Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur en roer het cacaomengsel erdoor. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Meng al roerend het melkmengsel door het eimengsel en voeg de gehakte chocolade toe. Laat de vla al roerend binden op een matig vuur(mag niet koken!). Haal de pan van het vuur. Verdeel de vla over de vormpjes en dek ze of met de bolussen. Vul de braadslede voor 1/3 deel met kokend water en zet de vormpjes erin. Laat de desserts in ca. 30 minuten gaar worden in serveer direct.

Serveertip

Bestrooi de desserts met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top