1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Baba ghanoush

Baba ghanoush

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2004

Ingrediënten 4 personen


3 grote aubergines
het sap van 1 citroen
cayennepeper
zout
olijfolie

Voor de tehina:
1 potje sesampasta (ongeveer 100 g)
2 eetlepels sesampasta
5 teentjes verse knoflook
witte peper en zout
scheutje room (eventueel)



Mezze: auberginepuree met sesampasta

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in grote plakken en leg ze onder de grill tot ze gaar zijn. Haal er de pel af en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Maak ondertussen de tehina. Meng de sesampasta met de sesamolie. Hak de knoflook fijn en meng onder de pasta. Kruid met peper en zout en leng eventueel aan met room als de pasta te dik is. Roer de tehina onder de fijngeprakte aubergines en kruid met citroensap, cayennepeper en zout.

Serveertip

Serveer met een scheut olijfolie op een groot bord en geef er krokant gebakken brood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top