1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Sarma

Sarma

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-05-2004

Ingrediënten 4 personen


Arachideolie
- uien
- paprika
- tomaten
- versnipperde dille
- geraspte wortel
- runds- en varkensgehakt
- peper & zout
- tijm
- gedroogde bouillon
- paprikapoeder
- 100 gr rijstkorrels
- enkele lepels tomatenpuree
- witte wijn
- tomatenpuree
- zuurkoolbladeren
- gerookt spek op het been
- een laurierblad
- enkele peperbolletjes



Land: Roemenie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Fruit de uien, de paprika en de tomaten in arachideolie.
- Voeg na enkele minuten flink wat versnipperde dille en geraspte wortel toe.
- Meng het runds- en varkensgehakt.
- Kruid dit eerst met peper en zout, en nadien met tijm, gedroogde bouillon en paprikapoeder.

Bereidingswijze

- Voeg nog 100 gr rijstkorrels en enkele lepels tomatenpuree aan het vlees toe.
- Doe nu de gefruite groenten bij dit mengsel.
- Maak een sausje met witte wijn en tomatenpuree.
- Snij de nerf uit de zuurkoolbladeren, leg hier het vlees op en rol op.
- Bedek de bodem van een grote kookpot met een laagje versnipperde zuurkool, samen met gerookt spek op het been.
- Leg de rolletjes gehakt er bovenop, opnieuw een laag zuurkool en enkele stukken gerookt spek.
- Voeg de kruiden toe: een laurierblad, enkele peperbolletjes en flink wat verse dille. Zet het geheel onder water, en voeg de tomatensaus met witte wijn toe.
- Zet het deksel er op, en laat drie uur op een zacht vuur sudderen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top