1. Home
  2. Recepten
  3. Raclette kaas
  4. Raclette met nieuwe aardappeltjes

Raclette met nieuwe aardappeltjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2004

Ingrediënten 4 personen


-2 rode uien (in ringen)
-1,5 th lepel suiker
-0,9 dl rode wijn azijn
-snufje zout en snufje gedroogde dille
-500 g nieuwe aardappeltjes
-250 g raclettekaas in plakjes
-zout en versgemalen zwarte peper
-vleeswaren zoals bijv. salami, knoflookworst en of boerenham



Goudgele gesmolten raclette op nieuwe aardappeltjes met koud vlees en zoetzure rode ui is een ideale, snelle maaltijd !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-we maken eerst de zoetzure uien
-leg ze in een schaal en giet er kokend water over en laat afkoelen
-meng suiker, azijn, zout en dille in een pannetje
-verhit dit mengsel langzaam en roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen
-giet de uien af, schenk het azijnmengsel erover en dek ze af en laat minstens 1 uur (het liefst een nacht) staan

Bereidingswijze

-kook de aardappelen in de schil; giet ze af en leg ze in de braadslee
-verwarm de grill voor
-strooi peper en zout over de aardappeltjes en verdeel de raclettekaas erover
-zet onder de grill tot de kaas gesmolten is

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

-warm serveren met assortiment koude vleeswaren
-giet de azijn van de uien en serveer ze bij de aardappeltjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top