1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Raclette
  6. Oude Chimay raclette op slakkencressonniere

Oude Chimay raclette op slakkencressonniere

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2004

Ingrediënten


3 soeplepels extra fijne olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden 40 gr gehakte sjalotten 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen 20 gr gebleekte schijfjes knoflook 30 gr gereinigde blaadjes van cresson 200 gr dikke blokjes van courgettes 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit 180 gr tomatensap 340 gr oude CHIMAY in dikke sneden van ? 3 mm een beetje paprikapoeder zout peper uit de molen



Warm voorgerecht voor 4 pers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De slakken laten kleuren in een soeplepel olijfolie. Kruiden met zout en peper, sjalotten toevoegen en lichtjes laten braden. Het tomatensap erover gieten. Ondertussen in een soeplepel olijfolie de paddestoelen in een Tefalpan braden, ze lichtjes laten kleuren en de slakken toevoegen. In dezelfde pan, de courgettes in de overige olijfolie braden. Ze lichtjes krokant houden en ze ook aan de slakken toevoegen. De knoflook, de tomaten en de cresson toevoegen. Goed warm houden. Kruiden met zout en peper. Verdelen op grote platte borden. Bedekken met de oude CHIMAY. Daarna onder de rooster of in een magnetron laten smelten. Wanneer de kaas gesmolten is, zeer lichtjes met paprika bestrooien.

Serveertip

Dadelijk opdienen want de kaas koelt af en verstijft gauw.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top