1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Paasdessert

Paasdessert

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2004

Ingrediënten 6 personen


25 g cacaopoeder, 150 ml melk, 50 g pure chocolade, 30 g boter + voor invetten, 6 bolussen, 250 ml slagroom, zout, 6 eieren, 125 g suiker.


Verder heb je nodig


6 souffle- vormpjes, braadslede


Een lekker recept voor een dessert. Niet speciaal voor Pasen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 Graden Celcius (Heteluchtoven 140 Graden). Vet de vormpjes in met boter.

Bereidingswijze

Roer het cacaopoeder los met een klein beetje melk en hak de chocolade grof. Snijd vervolgens de bolussen op maat zodat ze in de vormpjes passen, besmeer de onderkanten van de op maat gesneden bolussen met boter. Breng de rest van de melk met de slagroom aan de kook en voeg een snufje zout toe. Haal dan de pan van het vuur en roer het cacaomengsel erdoor. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Meng al roerend het melkmengsel door het eimengsel. Laat de vla al roerend binden op een matig vuur (mag niet koken!). Haal de pan van het vuur. Verdeel de vla over de vormpjes en dek ze af met de bolussen. Vul de braakdslede voor 1/3 deel met kokend water en zet de vormpjes erin. Laat de desserts in ca. 30 minuten gaar worden en serveer ze direct.

Serveertip

Bestrooi de dessserts met Poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top