1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Nederlands, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-02-2004

Ingrediënten 4 personen


500 g rundvlees
800 g kruimige aardappelen
100 gram bleekselderij
5 wortels
1 prei
zout, peper, gemengde kruiden
gehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees met twee liter water aan de kook brengen en 2 uur laten trekken. De aardappelen schillen, de wortels schrappen en de groenten wassen en in ongeveer even grote blokjes snijden ( de aardappelblokjes mogen groter zijn). De prei schoonmaken, het donkergroene deel tot op 10 cm wegsnijden, in ringen snijden en grondig wassen. De prei, de aardappel en de andere groenten in
een pan doen, het vleesnat erop gieten, aan de kook brengen en een half uurtje laten pruttelen. Vervolgens op smaak brengen met zout, peper en de gemengde kruiden. Het vlees in kleine blokjes snijden en aan de soep toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top