1. Home
  2. Recepten
  3. Schimmelkaas
  4. Tapas: Broodje met Serrano en een schimmelkaas

Tapas: Broodje met Serrano en een schimmelkaas

  • Spaans, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-02-2004

Ingrediënten


Dit recept is voor enkele stukjes brood.
olijfolie
1 a 2 rijpe tomaten zonder vel
plakjes Serranoham
een (spaanse) blauwschimmelkaas of anders roquefort
zure room
ansjovis uit blik
enkele sneetjes stokbrood
zout en peper



Afgekeken bij de kok in de Tapasbar in Benidorm. Er waren allemaal Spanjaarden in de tapasbar; was dus ook heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster, als het stokbrood wat taai is, even in een broodrooster of in de oven.
Verhit wat olie in een steelpan en bak daarin de tomaten tot zij zacht zij en prak ze fijn. Strooi er zout en (zwarte) peper over.
Prak de schimmelkaas fijn en meng er zoveel zure room door zodat deze smeuig wordt.

Bereidingswijze

Smeer het tomatenmengsel op het stokbrood, leg hierop een plakje Serranoham, een flinke eetlepel van het kaasmengsel en leg hierop een uitgelekte ansjovis.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top