1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastasaus met blauwe schimmelkaas

Pastasaus met blauwe schimmelkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2004

Ingrediënten 4 personen


1 a 2 uien,
250 g broccoli,
bakje champignons (250 g),
150 g blauwschimmelkaas (bijv. roquefort of danish blue),
2 a 3 eetl. olijfolie,
250 g hamblokjes,
zakje kant- en-klare witte saus,
peper,
Provencaalse kruiden,
scheutje witte wijn



Gewoon een lekker saussie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en halveer de uien en snijd ze daarna in de lengte kleiner. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze net beetgaar. Snijd de champignons in plakjes. Breek de blauwschimmelkaas in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verwarm in een pan 2 a 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamblokjes, voeg de uien toe en laat meefruiten. Doe er de champignons bij, laat zachtjes meebakken en blijf roeren totdat de ingredienten gaar zijn. Maak de witte saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg dit toe aan het groentehammengsel en laat even aan de kook
komen. Voeg er dan de stukjes blauwschimmelkaas aan toe en laat al roerende zachtjes smelten. Breng met wat peper en Provencaalse kruiden op smaak. Voeg een scheutje witte wijn aan de saus toe, schep er voorzichtig de beetgare broccoli door en laat even meewarmen. Neem daarna direct de pan van de warmtebron.

Serveertip

Serveer met pasta tricolore en een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top