1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2003

Ingrediënten


500 gr bloem
10 gr zout
2 eieren (maat M)
1 zakje gist of 35 g verse gist
4,5 dl karnemelk of melk, of een mengsel hiervan
100 gr krenten
100 gr rozijnen


Verder heb je nodig


Pan om in te frituren, grote bestlagkom waar het beslag in kan rijzen.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef het zout met de bloem. Een kuiltje in het midden maken en de eieren erin breken. 4,5 dl lauwe melk vermengen met de gist en aan de bloem toevoegen.

Er een glad beslag van roeren en enkele minuten goed doorslaan: het beslag moet in stukken van de lepel vallen, eventueel wat melk toevoegen.

Rozijnen en krenten toevoegen en eventueel de in stukjes gehakte appel en de sukade (als je geen rozijnen en krenten toevoegt, dan is de appel erdoor wel erg lekker). 1 Uur toegedekt laten rijzen op een warme plaats.

Bereidingswijze

De olie verhitten en met een ijsbolletjestang of 2 ingevette lepels beslag in de hete olie laten glijden. De oliebollen na 3 minuten keren en nog 2-3 minuten bakken.

De oliebollen goed uit laten lekken in een vergiet of schaal met keukenpapier.

Serveertip

Evt.stukjes appel of succade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top