1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-12-2003

Ingrediënten


1 Kilo Patend bloem
ca. 150 gram Gist
20 gram zout
40 gram boter
10 gram basterd suiker
1 kilo krenten en of rozijnen
ca. 8 dl. Volle melk


Verder heb je nodig


Mixer


De Enige echte Banketbakkers Oliebollen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was re vruchten en laat ze wellen in lauw water of in lauwe Jamaika Rum

Bereidingswijze

1e.)Meng de bloem,zout,suiker en een gedeelte van de melk tot een gladde dikke pap.
2e.)Voeg nu de boter en de gist toe en meng verder tot alles is opgenomen.
3e. Voeg het restand van de melk toe en als dit is opgenomen als laatste de vruchten mengen, Let op dat de vruchten niet stuk gaan!
Laat het geheel ongeveer een uurtje rijzen, klop met een spatel nog eens alles door en laat het weer ca. 15 min. rijzen. Nu is het klaar om gebakken te worden in de hete Olie.
Uitkomst ca. 60 stuks!! Eet smakelijk!

Serveertip

Serveren met poedersuiker!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bws


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bws
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top