1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hemelse modder

Hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2003

Ingrediënten 6 personen


1/2 liter melk - 100 gram pure chocolade - 2 a 3 eetlepels maizena - 3 eetlepels suiker - 1 zakje vanillesuiker - snufje zout - 4 eiwitten - chocoladevlokken voor garnering



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

LET OP : 3 uur koelen ! ! ! Houd van de melk 100 ml. apart en verwarm de overige 400 ml. melk in een pan. Breek de chocolade in stukjes en doe ze bij de melk in de pan. Verwarm de melk langzaam en roer het steeds goed door tot de chocolade volledig is gesmolten. Neem de pan van het vuur. Roer de maizena met 2 eetlepels suiker, vanillesuiker en het zout los in de apart gehouden 100 ml. melk. Breng de chocolademelk aan de kook. Giet er het maizenapapje onder voortdurend roeren door en breng aan de kook tot de massa begint te dikken.

Bereidingswijze

Doe de chocoladecreme over in een grote kom en laat het afkoelen. Roer tussentijds steeds weer door om te voorkomen dat er een ve ontstaat. Klop de eiwitten in een hoge kom met 1 eetlepel suiker stijf. Schep het eiwitmengsel voorzichtig door de afgekoelde chocolademassa, maar vermeng ze niet helemaal. De stijf geklopte eiwitten moeten nog zichtbaar zijn. Zet het mengsel 3 uur op een koele plaats. Doe het mengsel over in dessertschaaltjes, bestrooi het met chocoladevlokken en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top