1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zeeuwse Bolussen

Zeeuwse Bolussen

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2003

Ingrediënten


Voor 20 stuks
500 gram bloem
zout
45 gram verse gist
2 1/2 - 3 deciliter lauwwarme melk
75 gram zachte boter of margarine
1 groot ei, losgeklopt
250 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels gemalen kaneel
extra nodig: 2 bakplaten, ingevet



ZEEUWSE BOLUSSEN
Luchtige kaneelgebakjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bloem met het zout zeven. Bloem in een kom doen en in het midden een kuiltje maken. Gist in 1 1/2 deciliter melk oplossen en het gist mengsel samen met de boter en het ei in het kuiltje doen, en van uit het midden een soepel deeg kneden. Deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Basterdsuiker en de kaneel mengen. Deeg na het rijzen nogmaals goed doorkneden. Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 30 bij 20 centimeter en 2 centimeter dik. Lap in repen van 3 x 10 centimeter snijden. Elke reep tot een rol vormen van circa 35 centimeter en goed door het suiker-kaneel mengsel rollen. Dan de deegrol tot een slakkehuis oprollen, en wel als volgt: uiteinde met de duim en wijsvinger op een met het suikermengsel bestrooid werkblad drukken en de rest van de rol eromheen draaien. Het laatste puntje van de rol aan de onderkant van de bolus vast drukken. Leg de bolussen op de bakplaat en laat ze afgedekt nog 20 minuten rijzen. Oven voorverwarmen op 210 graden. Bestrooi de bolussen met de rest van het suikermengsel en bak ze in het midden van de oven 20 tot 30 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top