1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Goulashsoep
  6. goulashsoep

goulashsoep

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2003

Ingrediënten 4 personen


400 gr. magere runderlapjes, 2 grote uien, 1 grote aardappel, 1 groene paprika, 40 gr. boter, 2 eetl. paprikapoeder, 2 eetl. bloem, 1 klein blikje tomatenpuree, zout, peper, 1 liter water.


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Lekker en makkelijk, je moet wel even tijd hebben.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in blokjes, snipper de ui, snij de paprika ( zonder zaadlijst ) en de aardappel in blokkjes.

Bereidingswijze

Laat in een grote soeppan de boter smelten tot het schuim er af is.
bak de vleesblokjes op een hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, rondom bruin.
draai het vuur laag, voeg de ui, paprika, en de paprikapoeder toe.
bak het geheel al roerende 2 minuten met het vlees mee.
roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout en peper door het vlees.
voeg al roerende 1 liter warm water bij het vlees en breng het aan de kook.
laat het vlees, op een heel laag vuur, gaar worden (ongeveer 2 uur)
breng de soep op smaak met wat zout en peper.

Serveertip

Je kunt in de soep een theel. zure room scheppen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingebabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingebabbel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top