1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen.

Oliebollen.

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2003

Ingrediënten 25 personen


250 gram bloem, 15 gram gist, 1,5 deciliter water of melk, 25 gram suiker, snuifje zout, 1 ei.



Ook heel lekker als ze al een paar dagen oud zijn. Voor ongeveer 25 stuks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Giet de bloem in een kom.
Breek de gist met lauw water of melk. Voeg een eetlepel suiker bij.
Maak een kuiltje in de bloem. Giet de gist erin.
Voeg langzamerhand de lauwe melk erbij.
Besla het deeg flink met een houten lepel.
Voeg er het ei bij.
Bedek de kom met een doek en laat 30 minuten rijzen.
Schep het deeg uit met een lepel die vooraf in vet gedompeld is om het aankleven te vermijden.
Laat de bollen in zeer heet frituurvet bakken.
Laat uitlekken op papier en dien op met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van afrothugz


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van afrothugz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top