1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gebakken aubergine

Gebakken aubergine

  • Spaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2003

Ingrediënten 2 personen


1 grote aubergine - zout - bloem - geraspte parmezaanse kaas - (olijf)olie


Verder heb je nodig


Keukenmes - zeef of vergiet - keukenrol - koekenpan - plastic zak


Gebakken aubergine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aubergine schillen en in plakken van ca. 1/2 cm. snijden

Bereidingswijze

De plakken aubergine in een zeef/vergiet leggen en royaal met zout bestrooien. Laat ca. 1 uur liggen om het bittere vocht er uit te trekken.
Na 1 uur afspoelen, laten uitdruipen en droogdeppen met keukenrol.
Doe in de plastic zak 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas en wat peper.Doe de plakken aubergine een voor een in de plastic zak tot ze geheel bedekt zijn met het bloem/kaasmengsel.
Verhit de olie in een koekenpan. Leg de plakken aubergine er in en bak tot ze een mooi goudgeel korstje gekregen hebben. Strooi er tijdens het bakken eventueel nog wat geraspte kaas over. Serveer direkt.

Serveertip

Lekker met krokant gebakken kippenpoten of met een karbonade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top