1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Hemelse modder
  6. Hemelse modder

Hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-10-2003

Ingrediënten 4 personen


1/2 liter slagroom -
4 eetlepels suiker -
25 gram boter -
200-250 gram chocolade -
melk -
3 eierdooiers.



Hemelse modder is de creatieve benaming voor een traditioneel dessert dat vooral in Zuid-Nederland gegeten werd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla de slagroom met 2 eetlepels suiker op tot yoghurt-dikte. Smelt de boter au bain marie en voeg er de chocolade in stukjes aan toe. Giet er een beetje melk door en roer goed door. Schenk er steeds weer een beetje melk bij onder voortdurend roeren tot er een vloeibare massa ontstaat. Let goed op de temperatuur, de chocolade mag niet warmer worden dan 38 graden! Meng de dooiers van de eieren met 2 eetlepels suiker en roer dit tot een schuimig geheel. Voeg de dooiers aan de chocolademassa toe en roer goed door. Laat afkoelen en spatel het chocolademengsel dan door de slagroom. Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bron "Vega-top".



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top