1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bolussen

Bolussen

  • Nederlands, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2003

Ingrediënten


Voor het gistdeeg:

250 gram bloem

1 dl. melk

1 ei

20 gram gist

5 gram zout

60 gram boter
voor de vulling:

100 gram boter

50 gram suiker

3 eetlepels gemberstroop

100 gram fijngehakte natte gember



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een gistdeeg van alle ingredienten voor het deeg. Je zet het deeg
volgens
de regelen der kunst, laten rijzen en luchtig omvouwen. Uitrollen 1/2 cm
dik,
dan in repen snijden van 2,5 cm breed. In het midden van elk reep over de
gehele lengte een vulsel leggen gemaakt van de ingredienten voor de vulling;
de boter gladgeroerd vermengd de suiker, de gemberstroop en de fijngehakte
natte gember.
Nu wordt het wat moeilijk, een Bolus is een slakkenhuisvormig gebak en vergt
wat oefening. Nadat je het vulsel op de reepjes hebt gelegd, trek je het
deeg
aan beide zijden wat omhoog - zodat het vulsel in een gootje ligt - nu de
gevulde repen met de open kant naar boven slakkenhuisvormig in vrij diepe
zandtaartvormpjes leggen, (goed invetten) in een vrij hete oven ca. 3
kwartier
bakken, af en toe bedruipen met de siroop van je stemgember en wat gesmolten
boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top