1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Calzone

Calzone

  • Italiaans, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2003

Ingrediënten 2 personen


300 g witte bloem

1 zakje gedroogde gist
4 el olijfolie
zout en vers gemalen peper
1,25 dl lauwe melk
400 g champignons

1 ui
8 el tomatenpuree
2 el vers broodkruim


paprikapoeder, naar smaak

geperst knoflook, naar smaak
knoflookzout, naar smaak

gehakte verse oregano of marjolein, naar smaak
zonnebloemolie voor het bestrijken
5 tomaten
200 g salami
lOO g bacon
350 g gruyere



Een klassiek Italiaans recept brood gevuld met een salami-bacon-kaasmengsel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem in een kom en roer de gist erdoor. Voeg de olijfolie, 1 tl zout en de melk toe; kneed dit alles tot een soepel deeg. Als het deeg plakt, voegt u wat extra bloem toe.
Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. Kneed opnieuw en verdeel het in twee porties.
Rol elke deeghelft uit tot een ronde vorm en leg ze op een ingevette bakplaat.
Snijd de champignons, tomaten, salami, bacon, kaas en ui. Zet deze ingredienten apart.
Meng de tomatenpuree en het broodkruim en voeg zout, peper, paprikapoeder en knoflook
naar smaak toe.

Bereidingswijze

Spreid het tomatenpureemengsel uit over het deeg, leg de tomatenschijfjes erop en strooi er zout, peper, paprikapoeder en knoflookzout over, naar smaak.
Verdeel de champignons, salami, bacon, kaas en ui over de tomatenpuree en strooi hierover peper, paprikapoeder en oregano of marjolein, naar smaak.
Vouw het deeg over de vulling (laat het overlappen) en druk de randen goed samen. Bestrijk het deeg met zonnebloemolie en bestrooi het met oregano of marjolein.

Bak de calzone in een voorverwarmde oven op 200 ?C/gas stand 6 in 20-30 minuten goudbruin. Serveer dit gerecht direct.

Serveertip

Variaties Gebruik pastrami in plaats van salami.
Vervang de gruyere door edammer of emmentaler.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top