1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. HEMELSE MODDER

HEMELSE MODDER

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2003

Ingrediënten 6 personen


1/2 l melk, 100 g pure chocolade, 2-3 el maizena, 3 el suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 4 eiwitten en chocoladevlokken



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Houdt van de melk 100 ml apart en verwarm de overige 400 ml melk in een pan. breek de chocolade in stukjes en doe ze bij de melk in de pan. Verwarm de melk langzaam en roer steeds goed door tot de chocolade volledig is gesmolten. Neem de pan van het vuur.
Roer de maizena met 2 el suiker, de vanillesuiker en het zout los in de apart gehouden koude melk. Breng de chocolademelk aan de kook. Giet er het maizenapapje onder voortdurend roeren door en breng aan de kook tot de massa begint in te dikken.

Bereidingswijze

Doe de chocoladecreme over in een grote kom en laat afkoelen. Roer tusentijds steeds weer door om te voorkomen dat er een vel ontstaat.
Klop de eiwitten in een hoge kom met 1 el suiker stijf. Schep ze voorzichtig door de afgekoelde chocolademassa, maar vermeng ze niet helemaal. De stijfgeklopte eiwitten moeten nog zichtbaar zijn. Zet het mengsel 2-3 uur op een koel plaats. Doe het mengsel over in dessertschaaltjes.

Serveertip

Bestrooi met chocoladevlokken en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top