1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2003

Ingrediënten 4 personen


60 gram boter, 300 gram gesnipperde ui, 1 rode paprika in reepjes, 1 groene paprika in reepjes, paprikapoeder naar smaak, 250 gram mager rundvlees, 1 liter vleesbouillon, 4 eetlepels tomatenpuree, t theelepel tabasco, zout en versgemalen zwarte peper



Goulashsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan. Voeg uien en paprika toe en fruit ze in 10 minuten zacht op matig vuur, roer af en toe.
Voeg paprikapoeder toe en bak alles nog 2 minuten.
Snijd het vlees in reepjes. Zet het vuur hoog en braad het vlees bruin onder voortdurend omscheppen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en vervolgens tomatenpuree, tabasco, zout en peper. Giet het mengsel in gesterilliseerde potten tot 1 cm onder de rand. Sluit de potten af met een stukje folie, laat ze afkoelen en draai de deksels erop. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat hem 40 min. doorpruttelen tot het vlees zacht en gaar is.

Serveertip

Garneer de soep met een toefje zure room en geef er stokbrood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam30


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam30
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top