1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Miso yakitori

Miso yakitori

  • Japans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kilo gefileerde kippebouten -
4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes -

MISO-SAUS :
100 gram miso -
40 gram suiker -
3 eetlepels sake -
2 eetlepels mirin



Recept van Marco

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng de ingredienten voor de Miso-saus in een pan. Verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. (Deze hoeveelheid miso-saus is genoeg voor enige maaltijden.)

Snijd de kip in stukjes van 21/2 cm 121 en snijd de preitjes in stukjes van 4 cm lang. Rijg de stukjes kip en prei om en om op bamboe pennen. Grilleer het gerecht onder regelmatig omdraaien, tot alles bijna gaar is.

Bestrijk de spitjes met de misosaus en grilleer verder. Draai de bestreken zijde naar het vuur toe en betrijk de andere zijde. Herhaal nu twee f drie maal bij ieder spitje. Serveer onmiddellijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top