1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Garnalen
  5. Pastasalade met Hollandse garnalen

Pastasalade met Hollandse garnalen

  • Italiaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-09-2003

Ingrediënten 4 personen


Maaltijdsalade voor 3 - 4 personen250 gram kleine Italiaanse pastasoort, zoals mezze penne rigate (Grand'Italia)
(zee)zout
1 eetlepel olijfolie
250 gram gepelde Hollandse garnalen
100 gram waterkers
1/2 komkommer
2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd
3 grote rijpe Italiaanse tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden
5 eetl. mayonaise, bijvoorkeur bereid met olijfolie
2 eetl. tomatenketchup
1 1/2 eetl. fijngesneden verse dille eventueel enkele toeven verse dille



Hollandse garnalen verwerken in een Italiaanse pastasalade zal voor veel Italianen een openbaring zijn. De Hollandse garnalen zijn onbetwist de lekkerste garnalen die er zijn en juist in een salade met een kleine pastasoort komen ze bijzonder goed tot hun recht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout en 1 eetlepel olijfolie is toegevoegd. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en afkoelen. Spoel de garnalen enkele malen in ruim koud water. Voeg aan het laatste spoelwater eventueel wat (zee)zout toe. Laat de garnalen op een zeef uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.

Spoel de waterkers enkele malen in ruim koud water. Verwijder de worteltjes en de dikste stelen. Neem ook lelijke en aangetaste blaadjes weg. Maak de waterkers droog (slacentrifuge). Snijd de helft van de waterkers in smalle reepjes.

Boen het stuk komkommer onder stromend koud water schoon of schil hem. Verwijder het uiteinde. Snijd de komkommer overlangs door en neem met een lepeltje het zaad uit beide helften weg. Snijd de helften in de lengte in 4 of meer smalle repen. Snijd de repen in blokjes. Bestrooi de blokjes met wat zout en laat ze op een zeef uitlekken. Roer in een kommetje mayonaise en tomatenketchup tot een gladde saus. Voeg daarna dille aan de saus toe.

Schep in een grote kom pasta, gesneden waterkers, komkommer, bosuitjes, de helft van de tomaten en de garnalen luchtig door elkaar.

Serveertip

Verdeel de ongesneden waterkers als bedjes over de borden. Schep de salade er op en lepel de saus er over. Strooi de rest van de tomatenblokjes over de gerechten. Schik er eventueel toeven verse dille als garnering bij. Geef er sneden licht geroosterd ciabattabrood bij en zet een karafje met de allerbeste olijfolie (extra vergine) op tafel. Tip:Vervang komkommer door tenminste 12 grof gehakte (ontpitte) groene olijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top