1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelsoep
  4. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2003

Ingrediënten 2 personen


1 kleine ui, 2 aardappelen (ca. 150 gram), afkokers, 15 gram boter, 2 dl. melk, 0,25 l. bouillon naar keuze, 3 el. slagroom, zout, peper, 1 el. peterselie, fijngehakt



Een goede start van een heerlijke maaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes (bewaar ze tot gebruik in koud water).

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en bak de uisnippers ca. 2 minuten op een laag vuur. Voeg de aardappelen toe en giet de melk en de bouillon erbij. Breng de inhoud van de pan op een hoog vuur aan de kook, draai het vuur lager en laat de aardappels (met het deksel op de pan) zachtjes gaar koken (15-20 minuten). Pureer de soep met behulp van een foodprocessor, blender, staafmixer of roerzeef.
Giet de soep terug in de pan. Voeg de slagroom toe en breng de soep al roerende opnieuw aan de kook. Breng de soep op smaak mete zout en peper. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top