1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Duits, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2003

Ingrediënten 4 personen


-2 flinke wortels
-1 bosje peterselie
-1/2 selderijknol
-1 ui (fijngehakt)
-1 prei
-750 g aardappelen
-3 eetlepels boter
-1,5 l eigengemaakte vleesbouillon (van het bot)
-zout en witte peper
-1/2 th lepel gedroogde tijm
-1 slagerskookworst



Het lievelingsgerecht van de laatste keizer van Duitsland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-maak wortels en selderij schoon, was ze en snij in blokjes
-snij van de prei het harde groene boven deel eraf en snij de rest in ringen
-schil de aardappelen en snij ze in blokjes

Bereidingswijze

-laat in de pan de boter smelten en braad alle ingredienten in 5 min goed aan
-pureer de helft van het mengsel met de mixer en neem daarbij wat bouillon bij
-doe de puree terug in de pan en vul het geheel met de bouillon
-laat alles op een klein vuur in circa 20 min gaar worden
-breng op smaak met zout en peper en tijm
-10 min voor het einde van de kooktijd de worst erbij voegen
-was en droog de peterselie en hak hem fijn en strooi over de soep

Serveertip

Heet serveren met boerenbrood en boter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top