1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kelewele

Kelewele

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2003

Ingrediënten


6-8 plantainen of groene bananen geschild
25 g bloem
ca. 2? eetlepel cayennepeper
5 theelepels gemberpoeder
2 theelepels paprikapoeder
olie om te frituren
zout


Verder heb je nodig


Frituurpan


(gebakken banaan)
Deze plantain of groene (bak)banaan die na het bestuiven met een gekruid bloemmengsel wordt gefrituurd, is afkomstig uit Ghana waar het als voorgerecht of snack wordt gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Snij de plantain in schuine plakken van ? 3 mm dik
2. Meng in een kommetje de bloem met cayennepeper, gemberpoeder en paprikapoeder

Bereidingswijze

3. Bestuif de plantain licht met het bloemmengsel en schud overtollige bloem af
4. Verhit in een frituurpan de olie tot 190?C en bak hierin de plakjes plantain in gedeeltes goudbruin
5. De kelewele op keukenpapier laten uitlekken, bestrooien met zout en meteen serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simplyblond


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simplyblond
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top