1. Home
  2. Recepten
  3. Raclette kaas
  4. RACLETTE

RACLETTE

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-04-2003

Ingrediënten


In schil gekookte aardappelen - een goed gerijpte Raclette(speciaalzaak) - kleine augurkjes - silveruitjes - peper



Een Zwitzerse kaas met aardappelen in schil gekookt. Raclette lukt het best voor een open houtvuur of houtskooloven, maar kan ook in koekepan met zware bodem....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-leg snijvlak van kaas aan het oppervlak vlak bij warmtebron of in een droge pan op lage vuur -smelt zachtjes en zodra kaas begin te bobbelen aan bovenkant, schraap met rug van mes van warmtebron -naar wens met peper bestrooien -eet met warm aardappelen,augurk en silveruitjes

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Variatietip; middelgrote aardappelen in schil gekookt, pellen. In lengte halveren en beleggen met raclette. Op een olie ingesmeerd bakplaat leggen en boven in een goed verwarmde oven zettend tot kaas smelt en lekker bruine korst vormen.(kan ook op gourmet-stel)

Ook lekker met groene sperciebonen bonen uit blik,uitgelekt en vermengd met mayonaise,ui,zout,peper en aromat



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top