1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Kiymali sarma (Gevulde wijnbladeren met gehakt)

Kiymali sarma (Gevulde wijnbladeren met gehakt)

  • Turks,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2003

Ingrediënten


1 potje of 30 verse wijnbladeren (tegenwoordig bijna in elke supermarkt te vinden)
5 kleine fijngehakte uien - 350 gr kalfsgehakt
- 2/3 kopje rijst 5 minuten geweekt in kokend water en afgegoten
- 1 tl fijngestampte muntblaadjes - 2 tl fijngehakte peterselie
- een snufje kaneel - zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie - water of kippebouillon - sap van 1 citroen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vouw de wijnbladeren voorzichtig open en spoel ze af onder koud stromend water. Meng uien, gehakt, rijst, munt, peterselie, kaneel, zout, peper en olijfolie door elkaar. Vorm van 1 eetlepel van het mengsel een ovaal balletje, leg het op een druiveblad en rol het op.

Leg de bladeren met de nerven naar beneden. Leg de vulling onder het midden van het blad. Vouw de twee zijpunten naar elkaar toe. Rol de dolma van onderaf stevig op.

Bereidingswijze

Maak als het vulsel op is van de overgebleven bladeren een laag onder in een casserole die net groot genoeg is om alle gevulde bladeren te bevatten. Leg de gevulde bladeren en de losse laag om laag tot de casserole is gevuld. Giet er zoveel water of bouillon over dat de bladeren net onder staan en besprenkel ze met citroensap. Verzwaar de massa met een bord en doe een deksel op de casserole. Breng het aan de kook op matig vuur, laat het daarna op een laag pitje ongeveer 1 uur zacht sudderen.

Serveertip

Laat de bladeren afkoelen in de bouillon, giet het af en dien het gerecht koud op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devil-dennis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devil-dennis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top