1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Yaprak Sarma (Dolma's met rijst)

Yaprak Sarma (Dolma's met rijst)

  • Turks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2003

Ingrediënten


1 potje wijnbladeren - 1 1/2 el olijfolie - 1 fijngehakte ui
- 2/3 kop rijst - 1 1/2 kop water
- 1/2 kop fijngehakte rozijnen (1 nacht geweekt in water)
- 1 kop pijnboompitten - 1 el fijngehakte peterselie
- zout en peper naar smaak - 1 mespuntje kaneel
- 2 gepelde tomaten in stukjes - water - sap van 1 citroen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de wijnbladeren voorzichtig onder koud stromend water af. Sauteer de ui goudbruin. Voeg de rijst toe en sauteer al roerend 3 minuten. Doe water, rozijnen en pijnboompitten erbij. Roer het goed door elkaar, doe een deksel op de pan en laat het mengsel 25 minuten sudderen tot het water geheel is opgenomen. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, zout, peper, kaneel en de tomaten erdoor. Vul de wijnbladeren met dit mengsel. Bekleed een casserole met de overgebleven wijnbladeren. Leg de gevulde wijnbladeren erop, afgewisseld met een laag bladeren. Verzwaar ze met een bord, doe een deksel op de casserole. Breng het aan de kook en laat ze op een zacht vuur ongeveer 1 uur sudderen. Laat de gevulde bladeren afkoelen in de casserole. Giet ze af en serveer ze koud.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devil-dennis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van devil-dennis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top