1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Dugun corbasi

Dugun corbasi

  • Turks, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2003

Ingrediënten 6 personen


6 koppen kippenbouillon * 3 eetlepels boter * 450 gram mager grofgemalen lamsgehakt * 2 eetlepels bloem * 1 gehalveerde ui * 1 theelepel zout * versgemalen zwarte peper *
2 theelepels paprikapoeder * 4 losgeklopte eidooiers * het sap van 1 citroen * 1/4 theelepel kaneel.



Bruiloftsoep voor 6 personen. (Is heel bijzonder volgens Ashia)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de kippenbouillon tot het kookt. Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg het lamsgehakt toe en laat onder voortdurend roeren bakken tot het mooi bruin is. Roer vervolgens de bloem erdoor en laat nog 2 minuten bakken. Doe nu het lamsgehakt, ui, zout, peper en paprikapoeder bij de hete kippenbouillon. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Verwijder de ui. Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al roerend bij de soep. Blijf roeren tot de soep heet is. Ze mag echter niet meer aan de kook komen! Strooi er kaneel over en dien onmiddellijk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top