1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Griekse champignons

Griekse champignons

  • Grieks, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-03-2003

Ingrediënten 4 personen


-150 ml olijfolie
-100 ml droge witte wijn
-zout en versgemalen zwarte peper
-1 th lepel gedroogde tijm
-3 knoflooktenen (geplet)
-4 eetlepels gehakte peterselie
-500 g champignons
-sap 1 citroen
-wat peterselie voor de garnering



Deze mezze is zelf eenvoudig te bereiden en lukt altijd, als je maar stevige champignons en goede olijfolie gebruikt!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe alle ingredienten (behalve de champignons, en de 1/2 van het citroensap) in een grote pan en breng aan de kook
-zet het vuur laag en voeg de champignons erbij en laat afgedekt nog 10 min sudderen

Bereidingswijze

-schep de champignons met de saus op een schaal en laat afkoelen
-besprenkel met de rest van het citroensap en garneer met wat peterselie

Serveertip

Serveer op kamertemperatuur met wat stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top