1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Indiase kip

Indiase kip

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2003

Ingrediënten 4 personen


450 gr. kipfiletpoulet
2 uien
1 teentje knoflook
1/4 theel. gemberpoeder
1/4 theel. paprikapoeder
1/2 el. kerriepoeder
1 mespuntje cayennepeper
1 el. bloem
magarine
2 el. mangochutney
400 ml. gevogeltefond
150 gr. creme fraiche
zout
1 theel. suiker
1 theel. citroensap


Verder heb je nodig


Pan.


Kipgerecht net even iets anders

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui fijn snijden.

Bereidingswijze

Gember-, paprika-, kerriepoeder, cayennepeper en bloem in schaal mengen. Kipfiletpoulet door het mengsel halen. Magarine in de pan doen en kip ongeveer 5 minuten bakken. Na circa 3 minuten uien en knoflook toevoegen.
Mangochutney erbij doen en afblussen met de fond. Alles circa 10 minuten zachtjes laten koken. Creme fraiche erdoor roeren en met zout, suiker en citroensap op smaak brengen.

Serveertip

Lekker met basmatirijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van attig


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van attig
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top