1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Tagliatelle met blauwe schimmelkaas

Tagliatelle met blauwe schimmelkaas

  • Belgisch, Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-03-2003

Ingrediënten 4 personen


1 el olie
500 gr witte of groene tagliateelle
2-3 el geraspte parmezaanse kaas
gehakte verse peterselie
**Voor de saus:
30 gr boter
2 courgettes, in schijfjes
1 teentje look, geperst
1 dl witte wijn
100 gr blauwe schimmelkaas, verkruimeld
3 dl room
snuifje zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Saus :
- Smelt boter in een pan, bak de cougette en de look tot de courgette g aar is, roer wijn, kaas, room en naar smaak peper erdoor en laat 10 minuten sudderen
- Pasta:
- Breng een grote pan water met olie aan de kook, kook de tagliatelle in 6-8 minuten 'al dente', afgieten, afspoelen met warm water en weer afgieten.
- Doe de pasta terug in de pan, saus erbij doen en op laag vuur een paar minuten goed door de pasta roeren.
- Bestrooi met parmezaanse kaas en peterselie en goed warm opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top