1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Sarma

Sarma

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2003

Ingrediënten


2 pakken zurekool bladeren(verkrijgbaar bij een turkse supermarkt)- 1 ui - 4 teentjes knoflook - 1 kilo half om half gahakt - ong. 250 gr. heel fijn gesneden spek - peper - rode paprika poeder - vegeta(of zout)- olie - 1 thee glas gewassen rijst



Gevulde zurekool rolletjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De boven genoemde ingredienten goed mengen.
Van de zurekool bladeren de harde nerf er voorzichtig uit snijden.
In een diepe pan 1 blad zure kool leggen.

Bereidingswijze

Neem een blad zure kool plat in een hand. Maak met je andere hand een rolletje van het gehakt mengsel en leg dit op het blad. Zij kanten goed dicht vouwen en het rolletje goed strak op rollen. Pan vullen met deze rolletjes. Leg daarna een lekker stuk gerookt spek er boven op voor de smaak.Doe er nu zo veel warm water bij dat de rolletjes onder water staan. Het water aan de kook brengen en als het een maal kookt het vuur heel zacht zetten en een paar uur laten staan. Tip: zurekool bladeren die kapot zijn en niet geschikt zijn om rolletjes van te draaien kan je in kleine stukjes snijden en op de rolletjes leggen en mee koken. Voor sarma geldt: Maak gerust te veel, hoe langer het staat hoe lekkerder het is en je kunt het heel makkelijk in vriezen.

Serveertip

Dit is een recept van mijn schoonmoeder uit Zagreb.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolfijn


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolfijn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top