1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. zeeuwse bolussen

zeeuwse bolussen

  • Nederlands, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2003

Ingrediënten 20 personen


500 gr bloem
zout
45 gr verse gist
21/2-3 dl lauwwarme melk
75 gr zachte boter
1 groot losgeklopt ei
250 gr donkere basterdsuiker
2 el gemalen kaneel


Verder heb je nodig


2 ingevette bakplaten


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bloem en snufje zout zeven.
bloemmengsel in kom doen en in midden kuiltje maken.
gist in 11/2 dl melk oplossen en gistmengsel samen met boter en ei in kuiltje doen.
1-1/12 dl melk beetje bij beetje toevoegen en alles vanuit midden tot soepel deeg kneden.
deeg afgedekt met vochtige doek 1 uur op warme plaats laten rijzen.
basterdsuiker en kaneel mengen.
deeg na rijzen nogmaals goed doorkneden.
deeg uitrollen op met bloem bestrooid werkvlak tot lap van 30 bij 20 cm en 2 cm dik.
lap in rtepen van 3 maal 10 cm snijden.
elke reep deeg tpot rol van 35 cm vormen en goed door suikermensel rollen.
deegrol als volgt tot slakkenhuis oprollen
; 1 uiteiunde met duim en wijsvingwer op met suiker bestrooid werkvlak drukken en rest van rol erom heen draaien.
laatste stukje van rol aan onderkant van bolus vastdrukken.

Bereidingswijze

Bolussen op bakplaten leggen en afgedekt nog 20 min laten rijzen.
oven voorverwarmen op 210 gr.
bolussen met rest van suikermengsel bestrooien en in midden van oven in 20-30 min gaarc en bruin bakken.
op rooster laten afkoelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mignon_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mignon_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top