1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Oliebollen.

Oliebollen.

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-12-2002

Ingrediënten


(voor ca 12 stuks)

50 gram rozijnen
50 gram krenten
2,5 dl melk
250 gram bloem
5 gram zout
12 gram gist
1/2 ei
25 gram gesnipperde sukade
of appel
olie .


Verder heb je nodig


Een (frituur)pan en een deegkom.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een (frituur)pan voor de helft met olie vullen en verhitten tot ca 170? C (330? F).
De krenten en rozijnen goed wassen en laten uitlekken.
De gist aanmengen met wat lauwe melk. De bloem met het zout vermengen,
een kuiltje in de bloem maken. De rest van de melk,
het ei en het gistmengsel in het kuiltje schenken.
Van het midden uit roerend een glad beslag maken, blijf een paar minuten doorslaan.
Het beslag moet in klodders van de lepel vallen.
De krenten, rozijnen, sukade en/of appel erdoor roeren.
Het beslag met een vochtige doek afgedekt op een warme plaats
(b.v. op een radiator) ca. 1 uur laten rijzen.

Bereidingswijze

Met twee vet gemaakte lepels oliebollen vormen, deze meteen in de olie laten glijden.
Na ca 3 min keren wanneer ze dat nog niet uit zichzelf hebben gedaan,
ze daarna verder gaar en goudbruin bakken. Als het veel sneller gaat,
is de olie te heet en worden ze niet gaar van binnen.
De oliebollen zijn gaar als een sate-prikker er droog uitkomt.
De oliebollen laten uitlekken.

Serveertip

Warm opdienen met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top