1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen

Oliebollen

  • Kinderkeuken, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-2002

Ingrediënten


Wat heb je nodig:
750 cl melk
750 gr bloem
30 gr gist of bier
rozijnen
zoutZijn behalve erg lekker, ook leuk om zelf te maken. Maar niet alleen! Ze worden namelijk gefrituurd en kokende olie is erg gevaarlijk. Het best kun je dus aan je ouders vragen of jij ze mag helpen bakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wat moet je doen:
1. Doe alle ingredienten bij elkaar en klop er een mooi glad deeg van. Laat het een half uur rijzen en klop het nog een keer goed door elkaar. Dan laat je het nog een half uur rijzen. Het deeg is klaar.
2. Dan vraag je aan je ouders of zij de frituurpan klaar willen zetten. Laat de olie goed warm worden, er moet net een beetje damp afkomen.
3. Dan ga de oliebollen bakken. Laat je een van je ouders (of verzorgers) het eerst proberen. Zij kunnen dan kijken of je het ook een keer mag doen. Je neemt twee eetlepels. Daarmee schep je een beetje deeg uit de kom en legt dit voorzichtig in het frituurvet. Met de lepels kun je er een mooi bolletje van maken. Draai de oliebollen af en toe om en laat ze mooi goudbruin bakken.
Je moet niet te veel oliebollen tegelijk in het vet leggen want dan koelt het af en worden je oliebollen vet en vies. Laat het tussendoor ook steeds weer even warm worden.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top