1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. kabeljauwgratin met aubergine

kabeljauwgratin met aubergine

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2002

Ingrediënten 2 personen


1 ui gesnipperd, 2 teentje knoflook, 450 gr aubergine, sap van 1/2 citroen, 2 el tomatenpuree, zout, peper, rozemarijn, tijm, 350 gr kabeljauwfilet, geraspte kaas of mozzarella.


Verder heb je nodig


Oven


Heerlijke ovenschotel. Lekker met stokbrood/turks brood, rijst of aardappelpuree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 1 el olijfolie en laat de ui glazig fruiten. Pers de knoflook erboven uit. Snijd de aubergine in blokjes. Laat met de ui ca 8 minuten flink bakken. Druppel 1 el citroensap overde aubergine. Breng goed op smaak met zout en peper, rozemarijn en tijm.
Verwarm de oven voor op 200 c.
Bestrijk 'n ovenschaal met olijfolie. Dep de visfilet droog, druppel er 1 el citroensap over, brstrooi ze met zout en peper en leg ze in de schaal. Verdeel het aubergine mengsel erover.
Verdeel de kaas over de schaal en zet hem voor 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveertip

Vervang de kabeljauw ook eens door 'n andere stevige vis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maigret


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maigret
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top